Igaz legendák: Az ördogűző

legMindenki ismeri a nagy horror klasszikust, és a forgatás körüli furcsa eseményeket is. De nem áll meg ott a történet, hogy páran megsérültek, vagy meghaltak a stábból. Mert az eredeti történet, ami alapján a film készült, még ennél is félelmetesebb. 2019-ben, 45 évvel az Ördögűző debütálása után is még mindig egy szintet képvisel a kultikus mozi. Manapság elég sok a gyenge horror, és nehezen újítanak a műfajban. Az eredeti mozi egy Regan nevű lányról szólt, akit megszállt a Pazuzu nevű démon. Több történet is kering arról, hogy a stáb maga is úgy vélte, annyira elátkozott és gonosz a téma, hogy magát a forgatást is “megszállta” valami.


Tűz ütött ki, és pusztított el csomó kelléket, emebrek sérültek meg a stábból, később volt, aki furcsa halált halt. És akkor még sokan nem is tudják, mi áll az eredeti történet hátterében… Állítólag 1943-ban élt egy kisfiú a Maryland-i Cottage City-ben, akit megszállt a gonosz, ezért ördögűzésre volt szükség. A srácot Roland Doe-ként emlegetik, de ez nyilvánvalóan nem az igazi neve. Lockhart írta meg a 12 éves fiú esetét könyvében, ami a The Dark Side of God: A Quest for the Lost Heart of Christianity címet viseli. Ebben arról számol be, hogy 48 szemtanúja is volt az említett szertartásnak.

Thomas Allen újságíró járt utána az ügynek, és kiderítette, hogy a Roland körüli furcsaságok akkor kezdődtek, amikor a nagynénje, Harriett meghalt. A nő spiritualista volt, és a kissrác sokat legyeskedett körülötte, sőt, volt, hogy együtt “játszottak” a szellemek megidézésére szolgáló Ouija táblával. Harriett halála után a bútorok megmozdultak, tárgyak elbegtek, és hangok jöttek a sötétből – állt a családi feljegyzésekben. A szülők lelkész ismerősüket kérték meg, hogy vizsgálódjon, mert az esetek mindig ROland közelében történtek. A pásztor ezért a fiút egy időre elkülönítette a családtól, de a furcsaságok követték őt. Így kerestek fel egy katolikus papot, Edward Hughes-t, aki az első ördögűzést végrehajtotta. Ám a ceremónia eléggé balul sült el.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.