Sétálunk-sétálunk

Embergyerek 1.rész: hogyan emeli fel először a fejét a kisbaba, mikor tud megfordulni, hogyan tanul nyúlni a tárgyak után, majd végül sétálni.Csecsemőkorunkban nem vagyunk annyira gyámoltalanok, mint sokan gondolnánk. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek hatalmas tanulási és kommunikációs potenciálját a tudomány csak mostanában kezdi felfedezni. A szinte magatehetetlen újszülöttből 1 év alatt hatalmas tempóban száguldozó kis rosszcsont lesz: ez minden anyuka álma. Vannak azonban lustább és fürgébb babák, és a fejlődés tempója sem mindig olyan, mint ahogyan mi azt elképzeltük. De vajon mikor “normális” a csecsemő mogásfejlődése, és mikor kell elkezdeni valóban aggódni? Az embergyerek az egyik legérdekesebb és leghasznosabb alkotás a csecsemők fejlődéséről. Tanácsokat ugyan nem ad, csak megállapításokat tesz a látottakkal kapcsolatban, mégis nagy segítséget nyújthat a szülőknek a gyermeknevelésben. Láthatjuk, hogyan fejlődik, mit gondol, mit érez gyermekünk.


A hétköznapi életet megjelenítő kísérletekből kiderül, miként fejlődik a csecsemők mozgása, hogyan lesznek képesek egyre bonyolultabb gondolkodási műveletekre, hogyan lesz a sírásból, gügyögésből, mutogatásból nyelvhasználat. A film bemutatja azt is, milyen érzelmeket képesek átélni a picik, hogyan tudják ezeket kimutatni, és hogyan tanulnak meg uralkodni az érzéseiken. Külön rész foglalkozik a társas kapcsolatokkal: az anya-gyermek kötődéssel, majd a gyermeknek a családtagokhoz és más emberekhez való viszonyával.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.