12 év rabszolgaság

Már 9, 2014 by

12 év rabszolgaság

12 Years a Slave [2013]: A filmben látottak valóban megtörténtek: az 1840-es években egy szabadon élő fekete amerikait, Solomon Northupot tudatmódosított állapotban eladtak rabszolgának, hogy aztán 12 éven keresztül sínylődjön a családjától elszakítva, embertelen körülmények között. A forgatókönyv hűen követi a hányattatott sorsú hegedűművész önéletrajzát, és kíméletlen őszinteséggel mutatja be egy letűnt kor kegyetlenkedését. (Jegyzet): A holokauszthoz hasonlóan a rabszolgaság is olyan téma, ami kényesnek számít, nagyon nehezen ábrázolható. Sok mindent meg lehet mutatni a rabszolgaságról, de alapvetően azt csak alig-alig lehet éreztetni, hogy milyen érzés, mikor valaki teljes mértékben alá van vetve mások akaratának. Solomon történetét lényegében sorsszerűnek ábrázolja a film: egy szökési kísérlete azért hiúsul meg, mert éppen egy rabszolgákat akasztó társaságba botlik.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr


subtitle-logoSzabadulását végül is egy jóindulatú, rabszolgaság-ellenes kanadai áccsal való találkozásnak köszönheti. Ez talán még jobban érzékelteti, hogy mennyire a sorsnak, illetve mások akaratának kiszolgáltatott egy rabszolga, mint azok a jelenetek, melyekben azt látjuk, mi mindent megtehetnek a feketékkel, mi mindent rájuk kényszeríthetnek a gazdáik. Tizenkét év rengeteg idő. Nyilván két órában nem lehet bemutatni, de bepillantást nyújt az akkoriban történt szörnyű és szomorú világba.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.