True Confessions

dec 28, 2014 by

True Confessions

Gyónás gyilkosság után [1981]: A film a negyvenes évek Los Angelesében játszódik, mikor az egész város lázban égett egy brutálisan meggyilkolt prostituált miatt. Desmond Spellacy a keresztény egyház szolgálatában áll, ám a papi reverendát ügyesebben használja az egyházi alapok növelésére, mint eltévelyedett lelkek megmentése. Elidegenedett bátyja, Tom keményfejű rendőr, aki a gyilkosság ügyében nyomoz. A két testvér akkor kerül közel egymáshoz, mikor Desmond rájön, hogy az egyik legfontosabb egyházi befektetőnek köze lehet az utcalány halálához. Kettejük nehézkes viszonya mögött megdöbbentő kép tárul fel a mindent átszövő korrupcióról. (Jegyzet): Ulu Grosbard, a belga származású amerikai rendező, John Gregory Dunne Igaz gyónások című bestselleréből készített filmet. A könyv nagy érdeklődést váltott ki megjelenése idején, mert témája és stílusa egyaránt hasonlít a Keresztapáéhoz.

A Keresztapa filmváltozatának jónéhány jelenete hatott Grosbardra is, és talán az sem véletlen, hogy mindkét főszereplő, Robert De Niro és Robert Duvall, játszott Coppola művében. Hitchcock Meggyónom című filmje ugyancsak ihletőként hatott. A The Times szerint De Niro és Duvall ketrecbe zárt tigrishez hasonlóan játszik. De Niro a mesterének, Lee Strasbergnek a tanácsára vállalta el a mentalitásától távol eső Monsignor szerepét, Duvall pedig a Philip Marlowe-szerű zsaru alakításával még előbbre jutott a kritikusok ranglistáján.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.