Juifs et Musulmans 4.

Már 25, 2017 by

Juifs et Musulmans 4.

Si loin, si proche / Távol és mégis oly közel/ – Az emlékek háborúja – 1945-től napjainkig: Az iszlám a VII. században az Arab félszigeten látott napvilágot, megalapítója, Mohamed próféta. Az iszlám egy évszázad alatt meghódítja a térséget Perzsiától Spanyolországig. Mi lett a sora a birodalomban a többmillió nem-muzulmánnak? A többistenhívőket áttérítették az iszlámra, a biblia követői, vagyis a zsidók és a keresztények pedig dzimmi státuszt kaptak, vagyis alacsonyabbrendűeknek tekintették őket, akik azonban bizonyos védettséget élveztek és gyakorolhatták vallásukat… Nagyszabású dokumentumfilm-sorozat a zsidó – arab kapcsolatról, a gyökerekről, a kulturális összetartozásról és különbségekről, a tragikus szembenállás okairól. A dokumentum sorozatot nemzetközi – elsősorban arab és zsidó – történész – vallástörténész csoport készítette.

A negyedik részben szerepel Izrael megalapítása és az azt követő időszak mely konfliktusokkal és feszültségekkel van tele.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.