Bizonyíték I.

dec 20, 2017 by

Bizonyíték I.

„Cím” Ősi idegenek „Tartalom” → A sorozat 75 millió év leghitelesebb UFO bizonyítékait vizsgálja a Földön. Felkutatja, hogy miket hagyhattak maguk után a földön kívüliek, és hogyan alakíthatták világunkat. A History Channel 2010-ben debütáló Ősi idegenek c. sorozata a jelenleg létező legátfogóbb paleoasztronautika témájú forrás. A paleoasztronautika egy alternatív történelmi elmélet, melynek fő állítása, hogy az emberiséget a régmúltban egy vagy több földönkívüli faj meglátogatta, majd befolyásolta a történelem alakulását. Az ókori építészet remekművei, a különféle vallások szentírásában található istenszerű lények, illetve félreértelmezettnek vélt tárgyi bizonyítékok sora utal erre az idegen befolyásoltságra. Az elmélet talán legismertebb szószólója a svájci származású Erich von Däniken.

poster
Bizonyíték I.
00:00
--
/
--

Az 1968-as A jövő emlékei c. műve világsiker lett, a paleoasztronautika ekkor került be a köztudatba. Igaz, nem Däniken volt az első, aki ezzel az elképzeléssel előállt. H. P. Lovecraft író fantasy könyvei évtizedekkel a „komoly” paleoasztronautika felbukkanása előtt hasonló témákat dolgoznak fel. A tudóstársadalom döntő többsége nem fogadja el a paleoasztronautika magyarázatait. Az irányzatot ért kritikák egyike, hogy egy-egy rejtély megválaszolásakor felesleges földöntúli magyarázatokhoz fordulni, ha hétköznapibb, valószínűbb magyarázatok is léteznek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.