A tábor

dec 20, 2017 by

A tábor

A tíz éves Eli élete egy igazi rémálom. Az édesanyja drogfüggő, akitől törődést és odafigyelést hiába vár. Az édesapja se jobb, mert csak bántalmazza.Hamarosan elveszik szüleitől. Eli teli van dühvel, fájdalommal, és magába zárkózik. De ekkor érkezik el az a nyári tábor, amit hasonlóan nehéz helyzetű gyermekek számára szerveztek keresztény indíttatásból… A gyerekek valamennyire szinte mindannyiunk szemében különlegesek, mert még kicsik. A védelmünkre szorulnak, tehát úgy érezzük, hogy aki őket bántja, az a mi ellenségünk is. Bíznak a felnőttekben; ezért tartjuk olyan aljas dolognak a gyermekbántalmazást. Ártatlanok, és minél tovább meg szeretnénk őrizni ezt a mulandó értéket. De Jézusnak más oka is volt arra, hogy különlegesnek tekintse a gyerekeket. Azt tanította, hogy a gyermek a tökéletes tanítvány. A tanítványainak azt mondta, hogy legyenek olyanok, mint a gyermekek:

poster
A tábor
00:00
--
/
--

“Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle:
– Ki a nagyobb a mennyek országában? Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: – Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be. Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.”

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.