Planet Earth 1/4.

feb 10, 2018 by

Planet Earth 1/4.

Talán ezidáig a leghatalmasabb produkció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezőkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztő felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be. A gyártás 2002-ben kezdődött. Az első év főleg kutatással és a forgatási helyszínek kiválasztásával és a különböző epizódok összeállításával telt el. Ahhoz, hogy leforgassák mindazon felvételeket, amelyeket a producerek elvártak tőlük 71 operatőr 204 helyszínen és hét kontinens 62 országában forgattak, összességében több, mint 2000 forgatási napot töltve a terepen.

poster
Planet Earth 1/4.
00:00
--
/
--

„Tartalom” → A mexikói Swallows-barlang egy négyszáz méteres függőleges akna. Elég mély, hogy elférjen benne az Empire State Building, mégis alig néhány ember tud a létezéséről. A barlangok a Föld legutolsó alig ismert területei, és filmünk olyan helyekre viszi el a nézőket, ahol csak néhányan jártak korábban. A Deer-barlang Borneón mindennapi búvóhelye ötmillió denevérnek, ürülékük az alapja egy egész sor teremtmény létének. Felderítjük az egyik hatalmas ürülékhalmot: az egész trágyaevő rovarok millióitól nyüzsög. A barlangok menedéket nyújtanak a Föld leginkább figyelemreméltó és legbizarrabb állatai közül néhánynak, például a barlangi fecskéknek, melyek kizárólag nyálukból építik fészküket, vagy olyan barlanglakó állatoknak, melyek egyáltalán nem látják a napfényt, és sosem jönnek fel a felszínre…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.