Planet Earth 1./5.

Már 12, 2018 by

Planet Earth 1./5.

Talán ezidáig a leghatalmasabb produkció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezőkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztő felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be. A gyártás 2002-ben kezdődött. Az első év főleg kutatással és a forgatási helyszínek kiválasztásával és a különböző epizódok összeállításával telt el. Ahhoz, hogy leforgassák mindazon felvételeket, amelyeket a producerek elvártak tőlük 71 operatőr 204 helyszínen és hét kontinens 62 országában forgattak, összességében több, mint 2000 forgatási napot töltve a terepen.

poster
Planet Earth 1./5.
00:00
--
/
--

„Tartalom” → David Attenborough körülnéz a sivatagokban, amelyek bolygónk szárazföldi területének harmadát teszik ki. A világűrből élettelennek tűnnek, de egy közelebbi pillantás során egészen más kép tárul elénk. A sivatagok tulajdonképpen meglepően változatosak; a mongóliai Góbi sivatagtól, ahol a vadon élő kétpúpú tevéknek víz hiányában havat kell enniük, egészen a chilei Atacama-sivatagig, ahol a guanakók úgy tudnak életben maradni, hogy lenyalogatják a harmatot a kaktusztüskékről. A változások ritkák egy sivatagban, de döntő szerepük van a sivatagok történetében…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.