Planet Earth 1./7.

máj 5, 2018 by

Planet Earth 1./7.

Talán ezidáig a leghatalmasabb produkció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezőkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztő felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be. A gyártás 2002-ben kezdődött. Az első év főleg kutatással és a forgatási helyszínek kiválasztásával és a különböző epizódok összeállításával telt el. Ahhoz, hogy leforgassák mindazon felvételeket, amelyeket a producerek elvártak tőlük 71 operatőr 204 helyszínen és hét kontinens 62 országában forgattak, összességében több, mint 2000 forgatási napot töltve a terepen.

poster
Planet Earth 1./7.
00:00
--
/
--

„Tartalom” → A nagy síkságok bolygónk hatalmas szabad területei. Ezek a bámulatos puszták látszólag üresek. De az üresség érzése csak illúzió – bolygónk síkságai adnak teret a világ legnagyobb csoportosulásainak: kétmillió gazellának a mongol sztyeppéken, hárommillió rénszarvasnak Észak-Amerikában és másfél millió gnúnak Kelet-Afrikában. Szorosan a sarkukban jár egy sor pusztai ragadozó, többek közt sasok, farkasok és oroszlánok. És mindannak, ami itt történik, egyetlen élő dolog a lelke: a fű. Elárasztva, felgyújtva, megperzselve vagy megfagyasztva – a fű majdhogynem kipusztíthatatlan, képes túlélni Afrika perzselő szavannáit, az északi sarkvidék fagyos tundráját, India ártéri síkságait és a Tibeti-fennsík nagy magasságban lévő sztyeppéit. Ezek a szerfelett termékeny füves puszták együtt kiteszik a Föld szárazföldi területének egynegyedét, és tanúi a bolygónk élővilágával megesett legmegrázóbb történeteknek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.