Ígéret

feb 22, 2018 by

Ígéret

A film középpontjában Mikael, egy fiatal örmény férfi áll, aki azért jegyez el egy lányt a szülőfalujában, hogy annak hozományából meg tudja valósítani álmát: orvosnak tanuljon Konstantinápolyban. Itt találkozik a gyönyörű, szintén örmény Anával, akibe beleszeret, a nő azonban házas, és szereti férjét, az amerikai újságírót. Mindeközben az Oszmán Birodalom utolsó napjai ezek, a török vezetés az első világháborúba való becsatlakozás után szisztematikus népirtást indít az országban élő örmények ellen. Az örmény genocídium kezdetének azt – a filmben is megjelenített eseményt – tekintik, amikor 1915 április 24-e éjjelén az oszmán kormány bebörtönzött, majd kivégeztetett körülbelül 250 örmény értelmiségit. A hivatalos adatok eltérőek arra vonatkozóan, hogy összesen hányan vesztették életüket a népirtás során – a film azt az állítást fogadja el, miszerint megközelítőleg másfél millió örményt mészároltak le közvetlenül, vagy vesztette életét a „kitelepítések” során, a sivatagban való meghurcoltatás, vagy rabszolgamunkára való kényszerítés közben.

poster
Ígéret
00:00
--
/
--

Mindez valóban jelen van Az ígéretben is, viszont nem mindig jut elég idő arra, hogy megálljunk és tudatosítsuk a történtek súlyát, mert a sok mellékkonfliktus, de főként a szerelmi vonal hangsúlyossága nem enged lelassulni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.