Hit és Remény

ápr 14, 2018 by

Hit és Remény

„Love’s Long Journey” → Willie LaHaye és Missie, kétévnyi házasság után, hamarosan megszületendő gyerekkel otthagyják családjukat, hogy saját életüket élhessék. Egy tehervagon utasaként Nyugatra indulnak, egy csodás, ám kietlen vidékre. Tettsford Junctionban, a telepes városban ér véget útjuk, mely bölényekkel, kis üzletekkel és egy félig kész vasútpályával tud csak szolgálni. Missie szeretne továbbra is tanítani, Willie arról álmodik, hogy marhatenyésztő lesz. Hozzájutnak egy 25 hektáros tanyához, mellyel sok másik család küszködött már és végül otthagyta. Ám egy istenfélő, türelmes és eltökélt pár számára ez a föld még sok lehetőséget rejt. A Szelíd szerelem című filmmel kezdődött sorozat folytatódik. A felülről kapott szerelem és ragaszkodás szép példáját mutatja be a film…

Mi a különbség a hit és a remény között! Az Újszövetség Moffatt-féle fordításban így hangzik: A most-hit azt jelenti, hogy biztosak vagyunk abban, amiben reménykedünk és meg vagyunk győződve arról, amit nem látunk. Ennek a versnek az első része a The New English Bible változat szerint így szól: A hit testet ad reményeinknek. Egy másik fordítás szerint: A hit garancialevél arra, hogy az a dolog, amelyben reménykedsz, végül a birtokodba kerül. A hit ugyanazt mondja, amit Isten Igéje. A hitetlenség viszont Isten Igéje ellen foglal állást. Szomorú, hogy oly sok “hívő” hitetlenséget beszél és így Isten Igéje ellen foglal állást. Aztán csodálkoznak, miért nem működik számukra Isten Igéje.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.