Otthon vagyok 2.

Sze 3, 2018 by

Otthon vagyok 2.

Az ember élete során sok változáson megy keresztül. Megélhetünk változást egyszerű dolgokban, zenében, irodalomban, szórakozásban, hiszen változik vélekedésünk a világról, változnak jövőbeni terveink, fiatalként másképpen gondolkodunk bizonyos értékekről, világnézetekről, mint érett fejjel. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Valóban sokszor ég és föld, ahogyan gyermekként, fiatalként szemléltük, láttuk a világot, vagy ahogyan érett fejjel gondolkodunk róla. De ez így is van rendjén.

A szó szerinti értelemben vett gyerekes dolgok mellett azonban az ember mást is elhagyhat, elfelejthet vagy elveszítheti az őszinte örömre való képességet. Hiszen egy kisgyermek a legapróbb, legegyszerűbb dolognak is mennyire tud örülni.

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Felnőttként sokszor megfásulva, a mindennapok terheitől, gondjaitól megfáradva, már az öröm megélésére sincsen erőnk, és nem nyílik meg szemünk az öröm forrásának meglátására. Az Úr jelenlétének öröme életünkben. Van ok az örömre! Velünk van, közöttünk van az Úr!

Mit is jelent ez? Isten oldaláról nézve, bűntől szabadítást, ítélettől megváltást, új életet. Az öröm lényegénél fogva sugárzás, hasonlít a fényre. A fény pedig, jól tudjuk, szükséges az élethez. Ahogyan az öröm megélése is. Ennek a megélése pedig nemcsak a gyermekek kiváltsága, hanem mindannyiunkké. Csak arra vigyázzunk, hogy el ne utasítsuk!

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.