Az Örök Élet

Sze 3, 2018 by

Az Örök Élet

Pál apostol azt mondja: “Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit nem ér a ti hitetek… Ha pedig csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk” Ha csak ez a pár év áll mindössze a rendelkezésünkre, és ezt azzal töltjük, hogy Krisztusban hiszünk, akkor nem vagyunk normálisak? Akkor a keresztények a legsajnálatraméltóbb emberek a földön? Ha nincs örök élet, ha nincs örökkévalóság, akkor Krisztusról szóló történet hamis, akkor nincs az emberiségnek megváltója és a kereszténység csak dajkamese? Akkor csak ez a néhány év áll rendelkezésünkre, amit nem Krisztusba vetett hittel kellene élnünk, hanem az élvezeteket habzsolva?

Ha a földi élet után nincs semmi, akkor ki kell használnunk minden percet és minden lehetőséget arra, hogy élvezzük az életünket, akkor nem marad más az ember számára, mint pár évig élvezkedni és utána megszűnni létezni?… Így van ez? Nem, nincs így!

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Hála Istennek, Ő annyira szereti az embert, hogy nem tud és nem is akar lemondani róla. Isten sokkal izgalmasabb, tartalmasabb és értelmesebb életet szánt az embernek, minthogy csak pár évig élvezetet élvezetre halmozzon, ami ráadásul idő előtt tönkre is teszi. Jézus azt mondta: “Azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek”.

Jézus azért jött el és azért halt meg, hogy az ember élhessen. Azért jött, hogy az embernek egy gazdag tartalmas, örömteli, cselekvő élete lehessen. Ő ezért fizette ki azt az árat, amit az embernek kellett volna kifizetnie amiatt, hogy bűnbe esett. Jézus a halálával megelégítette Isten igazságosságát és ezzel lehetőséget kapott az ember, hogy rendezze kapcsolatát a Teremtőjével. Azzal viszont, hogy Jézus feltámadt a halálból, reményt adott az embernek az örök életre.

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.