Szabadság

Sze 23, 2018 by

Szabadság

Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát és pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is; tudatosan felállani az élet terített asztala mellől, mikor legjobban esik a bőség, tudatosan bekapcsolni gondokat és feladatokat, melyeknek nevelő erejük van. Nem elbízni magad semmiféle helyzetben. Mindennek alján az isteni gondolat van, a szellem, mely kormányozza a világot: s ez a szellem nem tűr semmiféle magabiztos kedvtelést, önhitt elégedettséget, pislogó és lusta kielégülést.

Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz, mindig továbbadni, amit szereztél, így vagy úgy… Csak nem “biztonságban” élni.


Mindig várni a vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: “Itt van.” S oltani és védekezni. Az élet egyetlen esély, vedd komolyan, az élet szépség, csodáld meg, az élet boldogság, ízleld meg, az élet álom, tedd valósággá, az élet kihívás, fogadd el, az élet kötelesség, teljesítsd, az élet játék, játszd!

Az élet érték, vigyázz rá, az élet vagyon, használd fel, az élet szeretet, add át magad, az élet titok, fejtsd meg, az élet szomorúság, győzd le! Az élet ígéret, teljesítsd, az élet dal, énekeld, az élet küzdelem, harcold meg, az élet kaland, vállald, az élet jutalom, érdemeld ki, az élet élet, éljed!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.