Mennyei prófécia

dec 26, 2018 by

Mennyei prófécia

A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást. Redfield regénye valóságos kultuszt teremtett: a könyv hatására világszerte sokan változtatták meg életüket, Amerikában és Nyugat-Európában klubok, vitakörök alakultak, amelyekben A mennyei prófécia tanulságait, további lehetőségeit elemzik.

Az emberben titokzatos, ámde felismerhető, sőt fel- és kihasználható energiák vannak.


Ha energiaszintünket növeljük – és ehhez megvannak a biztos praktikák -, akkor átlényegülhetünk. Ritkán megvalósítható ez egyedi esetekben is, ám az energiák természetes növelése közösségi jellegű. Ha nagyobb csoportok, akár az egész emberiség együtt tartja fenn a “rezgést”, az emberiség újabb korszaka következik el, egy paradicsomi állapot. Ilyesmire a huszadik század végén kerülhet sor. Ezt, ilyeneket tanítanak azok a perui őserdőkben szent romokban talált papírok, amelyeken a Nagy felismerések kilenc, illetve tíz szövege olvasható. E papírokat felfedezik, az energiaszint növelése néhány embernél meg is indul, ám a régi-mai világ hatalmasai résen állnak: üldözni kezdik a beavatottakat, köztük azt az amerikai fiatalembert is, aki “civilként” került az események középpontjába.

A regényes prófécia részint a kalandregények megszokott eszközeivel él (üldözések az őserdőkben, szerelmi bonyodalmak, menekülések és árulások), részint az újmisztikus bestsellerek modorát követi: némi természettudományos apparátus mímelésével okkult tanokat hirdet, egy szellemiség eljövetelét vizionálja, az emberiség megváltását ígéri. Redfield könyve Amerikában nagy sikert aratott, hívei támadtak “tanainak”, az energiaszint kollektív növelése érdekében társaságok jöttek létre a “perui” hókuszpókuszokat sokan igyekeztek imitálni. A magyarul kiadott munka igazi aluljárós irodalom.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.