Az Ima

aug 9, 2020 by

Az Ima

Mit jelent az ima ereje? Közismert és népszerű elgondolás, hogy az imádságban erő rejlik. A Biblia szerint az imádságban rejlő erő egyszerűen Isten ereje, aki meghallgatja és megválaszolja az imádságot. A Mindenható Isten bármit megtehet, és nincsen számára lehetetlen. A mindenható Isten arra biztatja népét, hogy imádkozzanak hozzá. Imádkozni fáradhatatlanul, hálaadással, hittel, Isten akaratával egyező módon, Isten dicsőségére és igaz szívvel kell. Isten meghallgatja gyermekei imáját. Felszólít bennünket, hogy imádkozzunk, és megígérte, hogy meghallgat minket. Hitünk mértékétől függ, hogy Isten válaszol-e az imáinkra, pedig az Úr olykor a hitetlenségünk dacára is felel. Az ima ereje nem belőlünk ered; nem attól függ, hogy milyen szavakat mondunk ki, vagy hogy miként vagy milyen gyakran mondjuk ki azokat.

Nem attól lesz ereje az imánknak, hogy milyen testtartást veszünk fel, vagy melyik égtáj felé fordulunk.

 1. Azért élek Uram DICSÉRETEK
 2. Aki bizalmat benne vet DICSÉRETEK
 3. Adonaj DICSÉRETEK
 4. A keresztet ha nézem én DICSÉRETEK
 5. A kereszt mondta el DICSÉRETEK
 6. Áldjatok az Úr Nagy Nevét DICSÉRETEK
 7. A menedék DICSÉRETEK
 8. A mennyben fent DICSÉRETEK
 9. A Kegyelmed Köszönöm Neked DICSÉRETEK
 10. A Kereszthez Jövök DICSÉRETEK
 11. A Régi Kereszt DICSÉRETEK
 12. Áldom szent neved DICSÉRETEK

Az ima ereje nem is különféle tárgyak, képek, gyertyák vagy füzérek használatában rejlik, hanem a Mindenhatóból árad, aki meghallgatja és megválaszolja a kéréseket. Imádkozás közben kapcsolatba kerülünk a természetfeletti Istennel, ezért természetfeletti eredményre számíthatunk, függetlenül attól, hogy megadja-e a kérésünket vagy sem.

Bármilyen válasz érkezzen is a könyörgésünkre, az ima erejének forrása maga Isten, akihez könyörgünk, s aki megválaszolhatja és meg is válaszolja kéréseinket tökéletes akarata és időzítése szerint.

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.