1492

Júl 20, 2012 by

1492

A Paradicsom meghódítása – 1492 augusztusának egy hajnalán legénységével, háromárbocos vitorlásával és két kísérőhajójával útnak indult Spanyolországból egy tengerész, hogy bizonyítsa a világnak elméletét. Úgy gondolta ugyanis, hogy létezik egy új, a jártnál jóval rövidebb és biztonságosabb tengeri útvonal a kincseket rejtő Napkelet felé. A hetekig tartó kalandos út során azonban nem jutott el eredeti céljához, hanem egy addig ismeretlennek számító vidékre sodródott, ahol paradicsomi állapotok fogadták, és a különös őslakosok is békésnek tűntek. A viharos életű tengerészt Kolumbusz Kristófnak hívták, a Paradicsom pedig nem volt más, mint Amerika! Az új kontinens felfedezéséről szóló történelmi eposzt Ridley Scott szemet gyönyörködtető képei teszik feledhetetlenné!
Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A film Kolumbusz Kristóf történetét meséli el, felelevenítve legendás hajóútját, az Újvilág felfedezését és annak hatásait az őslakos indián népekre. Annak ellenére, hogy a film nézettsége átlagos volt, a zenéje, melyet Vangelis komponált, világszerte nagy sikereket ért el. Rengeteg előadóval készítette el Vangelis a film zenéjét, flamenco gitárosok, hegedűművészek, profi énekesek, egy angol kórus közreműködésével. Jean Michel Jarre Vangelis studiójával együttműködve dolgozott az 1980-as évektől kezdve az Alexander film betétzenéjének kiadásáig.

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.