Legyetek jók, ha tudtok…

feb 4, 2012 by

Legyetek jók, ha tudtok…

Nagy a hívő ember felelőssége, mert viselkedése, cselekedetei mások előtt például szolgálnak. Éljünk tehát példamutató életet. Sohasem tudjuk, hogy milyen erőpróbák várnak ránk. Ha erőnket nem helyesen használjuk fel, kimerülünk és nem fogunk tudni helytállni akkor, amikor a tényleges nehézségek ránk törnek. Isten munkatársaiként, napról napra az Ő felügyelete alatt kell állnunk, miközben Vele együtt munkálkodunk. Ahhoz, hogy az Isten által kijelölt úton tudjunk haladni és azon megmaradni, önmagunkért is szüntelenül imádkoznunk kell.

A jövőben várható esetleges problémák miatti aggodalmaskodás nem vezet sehova. Ráérünk a megoldáson gondolkodni és Istennel együtt a megoldást keresni akkor, ha az időszerű lesz.

A mának is megvannak a maga feladatai. Tegyük meg azt, amit ma kell megtennünk, s közben ne foglalkozzunk azzal, hogy mit gondolnak vagy mit mondanak rólunk. Soha ne higgyük azt, hogy feleslegesek vagyunk. Végezzük teendőinket abban a meggyőződésben, hogy Isten minden cselekedetünk végzése közben velünk van.

Rendezzük el Istennek tetszően, amit ma még rendezni tudunk, melynek során legyünk különös figyelemmel embertársi kapcsolatainkra és szeretettel segítsük azt, akit talán holnap már nem segíthetünk.

„Ha csak tíz olyan ember lenne, akit teljesen hidegen hagynak a világ dolgai, akinek semmi másra nincs szüksége, csak Krisztusra, akkor a világ gyökeresen megváltozna.”
(Néri Szent Fülöp)

 

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.