Milyen látást kaptál az új évre?

jan 5, 2013 by

Milyen látást kaptál az új évre?

Mielőtt álmod megvalósulna, próbára leszel téve.Hasonló dolgokkal fogsz szembenézni, mint József.
1. A hit próbája. Meg kellett őriznie hitét egy ellenséges környezetben, és hinnie kellett az álomban, amiben senki más nem hitt. Senki sem támogatta álma megvalósításában, senki sem lelkesítette, egyedül kellett megállnia.

2. A türelem próbája. József álma nem valósult meg gyorsan. A fiúnak, akiben az álom megfogant, férfivá kellett érnie, mielőtt álma beteljesült. Minden csalódást okozó napon ragaszkodnia kellett álmához, különben annak elvesztését kockáztatta volna. A türelem nem csupán reménykedés, hogy a dolgok majd csak kialakulnak, a türelem kitartás és hit abban, amit Isten megígért. ” Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret”

3. Az erő próbája. Egy ideig a körülmények miatt úgy tűnt, hogy József kritikusainak igaza van. Hiszen végtére is gödörben volt, megfélemlítve, egyedül, idegen földön, család és barátok nélkül, börtönben, igazságtalanul vádolva. Erősnek kellett maradnia, megőrizve meggyőződését, hogy álma valóban Istentől való.

4. Az összpontosítás próbája. Annyi érzelmi terhet kellett cipelnie, ami egy tehervonatot is kisiklatott volna, testvérei neheztelését, elhagyatottságot, hamis vádakat és mindenféle veszteséget. Állandóan figyelnie kellett arra, hogy mire összpontosít. Ha a problémákra és akadályokra koncentrál, az csalódottsághoz vezetett volna. Az szerezte meg számára a szabadulást, hogy kitartóan az álmára összpontosított.

5. A készenlét próbája. Amikor isten végül megnyitotta az ajtókat készen kellett állnia a cselekvésre. A csüggedés és  negatív gondolatok vakká tették volna a lehetőségre. Ezért tartotta ébren lelkét, és csiszolgatta folyamatosan tehetségét, megragadva minden alkalmat arra, hogy használja ajándékait, figyelve, hogyan valósítja meg Isten az álmát.
249788_211842662187584_211841092187741_600278_4862763_n

Related Posts

Share This

1 Comment

 1. avatar
  Gavi

  Nincs vége, amíg Isten azt nem mondja, hogy vége. Nem a körülmények, vagy az emberek mondják ki az utolsó szót, hanem Isten! Ő…”hitünk szerzője és beteljesítője”
  Istennél a feladás nem alternatíva…ha feladod a küldetésed, akkor elveszted Isten védelmét és gondoskodását.
  Van Istentől kapott álmod? Ne add fel, és ” biztosan bekövetkezik”.
  Bízzál Isten jóságában, még ha fájdalommal nevel is. A legjobbat teszi veled, ha fenyít, mert ezzel a Menny számára készít elő.( de a fenyítéseket el kell fogadni)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.