Átalakulás

feb 10, 2012 by

Átalakulás

A görög mitológia szerint kapcsolat van a lélek és a pillangó között. Ami szerint az emberi lélek pillangóvá válik, miközben új inkarnációját keresi. Az átalakulás folyamatának rendkívül nagy ereje van az életünkben, miközben a jövő szélesebb megértésére törekedve lágyan megadjuk magunkat a múltnak. Kibontakozunk régi sebekből, új színeket veszünk fel és a remény új szárnyakat ad. Hasonlók vagyunk a pillangóhoz, amely sötét bábállapotból csodás módon kibontja magát. A pillangó kiszabadul,  és belép a fénybe, s ezáltal új tudatosságra tesz szert. Lehet, hogy éppen ez történik most a Te életedben is. Éppen most történik az ihletett újjászületés. A repülés máris elkezdődött.

Az átalakulás hatalmas jelentőséggel bír az ember életében. Gyakran látni tévécsatornákon olyan filmeket, ahol az időt felgyorsítják vagy lelassítják és percek alatt képesek megváltoztatni pl. kerteket, ami a valóságban hosszú évek munkájával válna lehetségessé. Az átalakulás nem egyszerű folyamat, egyáltalán nem olyan egyszerű, ahogy az a képernyőn látszik. Néha lassított felvételeket is látni, pl. sportközvetítéseknél, ahogy a győztes v. a vesztes pillanatokat emelik ki. Ezekre a dolgokra az életben nem képes az ember, mivel az idő valóságban se nem gyorsítható fel, sem pedig vissza nem játszható. A múltban történt eseményekre néha örömmel, néha megbánóan nézünk vissza, ha pedig a jelenben nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy szeretnénk, esetleg emiatt aggodalmasan tekintünk a jövőbe, akkor siettetnénk az idő múlását. A változtatás sajnos vagy hála Isten nem az emberen múlik.

Isten ajándékba adja számunkra a mai napot az átalakulásra, csak rajtunk áll, hogyan éljük meg. Minden napban megkapjuk az alkalmat arra, hogy helyesen használjuk és tartalommal töltsük fel.

Fogadjuk hát az élet egyes változásait örömmel. Bízzunk abban, hogy megerősítést és új reményt kapunk olyan lehetőségekkel, melyekben soha nem volt részünk.

Csengjenek fülünkbe cselekedetink során Pál apostol bíztató szavai:

“Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak
nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a
Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Fil 3,14)

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.