Az igazán nagy dolgok

feb 11, 2012 by

Az igazán nagy dolgok

Az igazán nagy dolgok az apró rezdülésekben érhetők tetten. Mennyivel szegényebb a tenger végtelen felszíne, ha nem fodrozzák hullámok, mennyivel egyhangúbb a kék ég, ha nem csipkézik apró felhők, és milyen halott az erdő is, ha a fák ágain nem fészkelnek madarak, a fűben nem nyüzsögnek parányi bogarak. Ilyen a lélek is: ha nem figyelünk az alig észrevehető, apró örömökre, az élet szépségének legjavát veszthetjük el.  (Elisabeth Lobber)

Az ember, amikor nagyszülővé válik jön rá arra, milyen sok apró örömben tudnak részesíteni az unokák. Már maga a nagyszülővé válás tudata képes hatalmas boldogsággal eltölteni. Megtapasztaljuk, milyen jó dolog felnőttként újra gyermekké válni unokáink mellett.

Még csodálatosabb adománya Istennek, ha valaki a dédunokája születését is megéri. Hatalmas örömérzet szabadul fel, mind a dédszülőben, mind a dédunokában. Jómagam hálát adhatok azért, hogy Édesanyám az Úr kegyelméből része az életünknek, gondjaival és örömeivel megszépíti azt. Csodálatos látni azt a boldogságot, ahogy a dédike és 3 éves kisunokám tudnak örülni egymásnak egy-egy találkozás alkalmával. Valóban igaz az a mondás, hogy az idős ember újra gyermekké válik a gyermek jelenlétében. Kölcsönös az egymás iránti rajongás. Az idős emberből előhozza annak emlékét, amikor annak idején ő vált szülővé, egyfajta módon felidéződik szívében a múlt.

Adjunk hálát az Úrnak az unokákban (dédunokákban) megélt csodákért.

A szeretet hangja muzsika: ajándék a léleknek, felüdülés a szellemnek, megkönnyebbedés a szívnek. Ez a szó: szeretet – élettel teli valóság; segít feloldani és feloldódni; megérteni és megértetni; megtartani és elengedni.” (Tatiosz)

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.