9. század (1)

jan 23, 2013 by

9. század (1)

9 rota [2005]: A Szovjetunió 1979-ben vonult be Afganisztánba, és a következő bő kilenc évben ki is vette a részét az itt folyó polgárháborúból. Az ide vezényelt 620 ezer katonából több mint 15 ezer veszítette életét. A 345. légideszant-ezred filmben szereplő 9. százada egyike volt az elsőként érkező és utolsóként távozó alakulatoknak, és elit jellegéből adódóan gyakran a legveszélyesebb helyeken vetették be… Afganisztán egy ideig ugyanolyan tabu téma volt az oroszok szemében, mint a vietnami háború az amerikaiak számára. Fjodor Bondarcsuk – a világhírű rendező, Szergej Bondarcsuk fia – első nagyjátékfilmje az első orosz gyártású darab a témában. A rendező 1985 és 1987 között szolgált a szovjet hadseregben, vagyis személyes élményei is sokat segítettek a visszaemlékezések nyomán megírt forgatókönyv filmre vitelénél.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A történet egy kis csoportnyi katona sorsát követi nyomon, az alapkiképzéstől a háború végéig. Láthatjuk, ahogy az újoncok búcsút vesznek szeretteiktől és bedarálja őket a hadsereg gépezete, majd megérkeznek Afganisztánba, hogy egy teljesen eltérő kultúrájú országban vívják meg háborújukat. A készítők nem szégyellik bemutatni mindazt, amin egy katona végigmegy: hihetetlenül realista képet kapunk hát, szinte megérezzük a katonák verejtékének szagát is, mikor a gyakorlótér lövészgödrében kushadnak, míg átgördül felettük a harckocsi, vagy mikor fedezéket építenek ki egy hegyi magaslaton. És nemcsak vizuálisan élethű a film – a párbeszédek, a hozzáállás, a hiteles emberi sorsok mind éreztetik, hogy a háború ilyen kegyetlenül egyszerű. Pátosznak nyoma sincs.

Hiteles és megrázó film, háborúról és bajtársiasságról…


Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.