9. század (2)

jan 23, 2013 by

9. század (2)

9 rota [2005]: A 9 millió dollárt felemésztő, öthónapos forgatás elsősorban a Krímben, Üzbegisztánban és Moszkvában zajlott. A tömegjelenetekhez nem kevesebb, mint 1500 statiszta és több mint 70 harcjármű kellett, nem beszélve a több mint negyven helikopterről és repülőgépről. Mindehhez adjunk hozzá több ezer kilőtt vaklőszert és számos robbanást… Kész csoda, hogy a stáb komolyabb sérülés nélkül megúszta a forgatást. A színészeknek természetesen át kellett esniük egy élethű katonai kiképzésen is, melyet a 9. század veterán őrmestere vezetett. A szereplők hajnalban keltek, 20 kilogrammos menetfelszerelést cipeltek, megtanultak kézifegyverekkel bánni, a forgatás pedig sokszor az éjszakába nyúlt, vagyis valóban katonás életmódot folytattak.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mivel dublőröket nemigen használtak, a rajtuk látható horzsolások és sebek is igaziak voltak… A jeleneteket ráadásul kronológiai sorrendben vették fel, hogy jól látszódjék a karakterek átváltozása. Meg kell hagyni, kiváló munkát végeztek. A 9. század véleményem szerint egyike a legvalósághűbb háborús filmeknek, és az orosz közönség, illetve a háborút megjárt veteránok is egyöntetű elismeréssel fogadták. Összesen több mint 20 millió dolláros bevételt produkált, ezzel a posztkommunista Oroszország eddigi legsikeresebb filmalkotása lett.

Hiteles és megrázó film, háborúról és bajtársiasságról…


Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.