Film Noir

A harmadik ember

A harmadik ember

július 31, 2016 No Comments »

Production Year:[1949]: Bécs, közvetlenül a második világháború befejezését követően. Romok, leszerelő katonák, élelem- és áruhiány, feketepiac és a négy szövetségi hatalom képviselői a közigazgatási székekben. Egyszóval káosz. Holly Martins, a... Tovább »

Laura

Laura

március 24, 2015 No Comments »

Production Year:[1944]: Az Otto Preminger rendezte Laura egy öt Oscar-díjra jelölt nagyon stílusos romantikus mystery film noir, aminek olyan váratlan fordulatai vannak, amelyek még a film noir műfaján belül is... Tovább »

Asszony a tóban

Asszony a tóban

március 24, 2015 No Comments »

Production Year:[1947]: Marlowe magándetektívet fölfogadja egy üzletember, hogy derítse ki egy hónappal ezelőtt eltűnt felesége hollétét. A nyomozó fölkeresi az üdülőhelyet, ahol az asszony utoljára tartózkodott, s egy női hullát... Tovább »

Key Largo

Key Largo

március 20, 2015 No Comments »

Production Year:[1948]: A leszerelt katona őrnagy Frank McCloud ellátogat a floridai Key Largo hotelbe, amit James Temple működtet, aki McCloud második világháborús bajtársának apja, továbbá özvegy menye Nora. Temple mélyen... Tovább »

Tobacco Road

Tobacco Road

március 17, 2015 No Comments »

Production Year:[1941]: John Ford az amerikai filmrendezők egyik leghíresebb, legeredetibb képviselője volt. Az évek során Ford Hollywood leghíresebb alkotójává nőtte ki magát: minden műfajban otthonosan mozgott, készített krimit, vígjátékot, drámát,... Tovább »

Sötét átjáró

Sötét átjáró

március 16, 2015 No Comments »

Production Year:[1947]: Egy férfi (Humphrey Bogart), akit felesége meggyilkolásának vádjával, de téves ítélet alapján börtönöznek be, megszökik a San Quentin-i börtönből, hogy megpróbálja bebizonyítani ártatlanságát. Egy gyönyörű ismeretlen (Lauren Bacall)... Tovább »

Egymillió dolláros zsákmány

Egymillió dolláros zsákmány

augusztus 24, 2014 No Comments »

Kansas City Confidential [1952]: A rendőrségtől elbocsájtott kapitány pandúrból rablóvá lesz és hozzáfog, hogy megvalósítsa a tökéletes bűntényt. Megzsarol három körözött nehézfiút, hogy szegődjenek társául, és az egymillió dolláros bankrablást... Tovább »

Felkel a hold

Felkel a hold

május 4, 2014 No Comments »

Moonrise [1948]: Danny Hawkins,aki egy pszichológiai árnyékban él,mert az apja egy hóhér kötele által halt meg,véletlenül megöl egy embert egy lány,Gilly Johnson-ért folytatott küzdelemben és fél értesíteni a rendőröket.Elnyeri a... Tovább »

Vörös utca

Vörös utca

április 6, 2014 No Comments »

Scarlet Street [Production Year: 1945]: A korosodó bankpénztáros, akinek eddigi élete csupa méltósággal viselt hétköznapi keserűség, találkozik élete asszonyával. A nő azonban csak mafla öregúrként kezeli, aki arra való, hogy... Tovább »

Aszfaltdzsungel

Aszfaltdzsungel

szeptember 9, 2013 No Comments »

The Asphalt Jungle [1950]: A bűnöző mesterelme Erwin “Doc” Riedenschneider kiszabadul a börtönből. Egy nagyszabasú ékszerrablást tervezett el, amit a cellatársának is felvázolt a hét börtönben töltött éve alatt. Egy... Tovább »

Az óra körbejár

Az óra körbejár

szeptember 4, 2013 No Comments »

The Stranger [1946]: Franz Kindler náci bűnös Amerikában egy Connecticut-i kisvárosban rejtőzőtt el a felelősségre vonás elől. A szelíd tanárról senki sem hinné el sötét múltját. Leleplezéséhez agyafúrt ötlettel állt... Tovább »

A gyilkosok

A gyilkosok

szeptember 3, 2013 No Comments »

The Killers [1946]: Két hivatásos gyilkos egy tanár megbízásából gyilkol. A tett elkövetését követően érdeklődésük az áldozat múltja felé fordul. Mivel a meggyilkolt benne volt egy látványos postarablásban, azt remélik,... Tovább »

Egy város keresi

Egy város keresi

augusztus 31, 2013 No Comments »

M – Egy város keresi a gyilkost [1931]: Ez volt az a film, aminek forgatását elsőre megakadályozták (a rendező névtelen fenyegető leveleket kapott, és nem engedték dolgozni a staakeni stúdióban),... Tovább »

Hosszú álom (Hun)

Hosszú álom (Hun)

augusztus 30, 2013 No Comments »

Szinkronizált változat [1946]: Bár a noir „hivatalosan” már az 1941-es A máltai sólyom óta sínen volt, a háború évekig szabotálta a kibontakozását. A stúdiókban úgy gondolták, hogy a sötét alakokkal,... Tovább »

Elbűvölve

Elbűvölve

augusztus 30, 2013 No Comments »

Spellbound [1945]: A Green Manors pszichiátriai klinika igazgatóját nyugdíjazzák. A helyére érkező fiatalemberre Petersen doktornő gyanakodni kezd, hogy valami nincs rendben vele. Egymásba szeretnek, és lassan mindkettőjük előtt világos lesz,... Tovább »

A máltai sólyom

A máltai sólyom

augusztus 25, 2013 No Comments »

The Maltese Falcon [1941]: San Franciscoban a magándetektív Sam Spade és Miles Archer találkozik a leendőbeli ügyfelükkel, Ruth Wonderlyvel. A nő az elveszett nővérét keresi, aki egy Floyd Thursby nevű... Tovább »

Hosszú álom

Hosszú álom

augusztus 25, 2013 No Comments »

The Big Sleep [1946]: Bár a noir „hivatalosan” már az 1941-es A máltai sólyom óta sínen volt, a háború évekig szabotálta a kibontakozását. A stúdiókban úgy gondolták, hogy a sötét... Tovább »

Kettős Kárigény

Kettős Kárigény

augusztus 23, 2013 No Comments »

Double Indemnity [1944]: Billy Wilder harmadik, további karrierje szempontjából meghatározó rendezői munkája a Gyilkos Vagyok (Kettős Kárigény). Ennek a mozinak köszönhetjük a mozik egyik jellegzetes asszonytípusának megteremtését, hisz ebben jelenik... Tovább »

A Gonosz érintése

A Gonosz érintése

augusztus 23, 2013 No Comments »

Touch of Evil [1958]: Orson Welles mesterien levezényelt munkája a film-noir talán legjelentősebb darabja. A műfaj kezdetét az 1941-es Máltai Sólyomtól számítjuk, ami egészen 1958-ig tartott. A korszak lezárását A... Tovább »

Alkony sugárút

Alkony sugárút

augusztus 23, 2013 No Comments »

Sunset Boulevard [1950]: Hollywood, Sunset Boulevard. A filmsztárok legfelkapottabb lakóhelye. Az egyik luxusvilla úszómedencéjéből meggyilkolt férfit halásznak ki a helyszínre érkező rendőrök. Három golyó végzett vele: egyet kapott a hasába,... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration