Magyar»Film+

A hölgy egy kissé bogaras

A hölgy egy kissé bogaras

június 24, 2016 No Comments »

Production Year: [1938]: Takács Klári, Bimbi, állást szeretne. A lány, aki előtte az albérletben lakott, bolondokházába került. Az utána maradt államtitkári ajánlólevéllel Bimbi szerencsét próbál a Tormássy Műveknél. A levél... Tovább »

A Benedek-ház

A Benedek-ház

június 24, 2016 No Comments »

Production Year: [1943]: Várnay András beleszeret a szomszéd ház fiatal lakójába, Benedek Katicába. Nagyapját küldi el hozzá, hogy kérje meg számára a kezét. A gőgös, öreg Várnay, aki egykor már... Tovább »

A férfi mind őrült

A férfi mind őrült

június 24, 2016 No Comments »

Production Year: [1937]: Sóváry tehetséges festőművész, de még a szállodai szobáját sem képes kifizetni. Különféle ravaszkodásokkal próbálja hitelképességének látszatát fönntartani, ebben a barátai segítik. Megérkezik a hotelba Elena, a gazdag,... Tovább »

A beszélő köntös

A beszélő köntös

augusztus 22, 2015 No Comments »

Production Year: [1941]: “Az első magyar színes világfilm” – reklámozták premierje előtt az 1941-ben bemutatott magyar játékfilmet, ami nemcsak technikailag volt kiváló, hanem műalkotásként is jeleskedett. Nemhiába, leleményes nép a... Tovább »

A harangok Rómába mentek

A harangok Rómába mentek

augusztus 15, 2015 No Comments »

Production Year: [1958]: 1945 húsvétja, frontközeli kisváros a Dunántúlon. Tibor, a gimnáziumi tanár árokásásra vezényli osztályát, hogy ezzel elkerüljék a behívást. Jóska és Péter (Tibor öccse) egy német fogságból szökött... Tovább »

A bohóc felesége

A bohóc felesége

augusztus 7, 2015 No Comments »

Production Year: [1975]: A bohóc özvegye, a hajdani műlovarnő egyetemista lányával él. Jelenleg ugyan villamosvezetőként dolgozik, de minden vágya, hogy egyszer újra felléphessen a porondon… Dajka Margit már kilenc éves... Tovább »

Vörös tinta

Vörös tinta

július 29, 2015 No Comments »

Production Year: [1959]: Az új tanárnőt, Kádár Máriát a kollégák többsége kádernek tartja, csak Irma és a rajztanár, Ács Zoli kedvesek hozzá. Mária nagy lelkesedéssel lát munkához, osztálya hamarosan megszereti.... Tovább »

Don Juan legutolsó kalandja

Don Juan legutolsó kalandja

július 24, 2015 No Comments »

Production Year: [1958]: A csábmítosz modernizált feldolgozása. Don Juant megátkozza Sevilla kormányzója: csak addig élhet, amíg egy nő vissza nem utasítja. 400 év szerelmi sikerei után Don Juan dél-amerikai kereskedőként... Tovább »

Csiribiri

Csiribiri

július 1, 2015 No Comments »

Production Year: [1965]: A csinos tizenhét éves fruska a fejébe veszi, hogy mindenképpen megszerzi magának Pált, a negyven felé közeledő agglegényt. És ebben még az sem fogja megakadályozni, hogy riválisa,... Tovább »

Tokaji rapszódia

Tokaji rapszódia

június 28, 2015 No Comments »

Production Year: [1937]: Baracskay Miklós léha életet él, ezért bátyja, Ádám megvonja tőle a támogatását, és felszólítja, hogy vegye át a családi borszaküzlet vezetését. Barátaival Miklós búcsúpartit tart. Részegen csónakázva... Tovább »

Párbaj semmiért

Párbaj semmiért

június 26, 2015 No Comments »

Production Year: [1939]: Törökék és Csaholyék barátságos szomszédságban élnek, lovakat, illetve kutyákat tenyésztenek. Török Kata Csaholy Gazsi menyasszonya. Csaholy megkéri Törököt: hozzon neki angliai útjáról egy pedigrés drótszőrű foxit. Így... Tovább »

Hazafelé

Hazafelé

június 19, 2015 No Comments »

Production Year: [1940]: Lidi harminc év óta él Amerikában. Fiát magas körökben neveltette, s János egy alkalommal rá sem ismer. Lidi bánatában hazatér, és megtudja, hogy holtnak hitt apja él,... Tovább »

A kegyelmes úr rokona

A kegyelmes úr rokona

június 19, 2015 No Comments »

Production Year: [1941]: Szávay Gábor az Általános Villamossági Rt.-ben hivatalnokként dolgozik, bár mérnöki diplomája van, s az elektromosság jövőjéről írt könyvet. Névrokona a vezérigazgatónak, ezért nem folyamodik támogatásért. Megteszi ezt... Tovább »

Rákóczi induló

Rákóczi induló

június 15, 2015 No Comments »

Production Year: [1933]: Tarján Sándor főhadnagy egy vidéki hadgyakorlat során beleszeret kapitánya, Jób Árpád húgába, Vilmába. Megkéri a kezét, de Vilma apja, Jób Ferenc gróf, leánya érdekében lebeszéli erről a... Tovább »

Enyém vagy

Enyém vagy

június 15, 2015 No Comments »

Production Year: [1942]: Bedő Anna divattervező megismerkedik a középkorú építészmérnökkel, Elekes Istvánnal, aki titokban már régóta vonzódik a magányosan élő, komoly lányhoz. Karácsony előestéjén Anna egy fiatal öngyilkosjelöltet szed föl... Tovább »

Díszmagyar

Díszmagyar

május 28, 2015 No Comments »

Production Year: [1949]: Rédey Lajos olasz szakos egyetemi hallgató egyetlen zakóját tudta nélkül zálogba teszi a szobatársa. A zakó zsebében marad Gohrmann tábornok lányának karkötője, ami olaszórán, csók közben észrevétlenül... Tovább »

Igen vagy nem?

Igen vagy nem?

május 28, 2015 No Comments »

Production Year: [1940]: Klára vacsorára várja udvarlóját, id. Pétery Jánost abban a reményben, hogy végre megkéri a kezét, de a férfi nem jön. Klára barátnője, a temperamentumos Judit intézkedni kezd.... Tovább »

Futóhomok

Futóhomok

május 28, 2015 No Comments »

Production Year: [1943]: Bosnyák Aranka tanítókisasszonyt egy isten háta mögötti, poros és szegény faluba helyezik. A falu élénk szellemű, fiatal kovácsa, Gyuri a báróval és a plébánossal összefogva a futóhomok... Tovább »

Pergőtűzben!

Pergőtűzben!

május 22, 2015 No Comments »

Production Year: [1937]: Szabó Klára nem akar az anyja által kiszemelt Tar Péterhez feleségül menni. Még mindig arra a fiatalemberre gondol, akit egy kiránduláson ismert meg, bár a nevét sem... Tovább »

Hazugság nélkül

Hazugság nélkül

május 22, 2015 No Comments »

Production Year: [1945]: Édesanyjukkal békésen éldegél a három fiútestvér, egyikük zenetanár, a másik gyári munkás, a harmadik pedig rendőr. Egyszer csak felbukkan a családnál Zsuzsi, a dúsgazdag lány, és szerelmes... Tovább »

A császár parancsára

A császár parancsára

május 22, 2015 No Comments »

Production Year: [1956]: A XVIII. század végén a francia forradalom hatására titkos társaság alakul Budán, vezetője Hajnóczy József. Megszereti Kohlmayer könyvkereskedő lányát, Lottét. Sehy, a fiatal színész pályázik Lotte kezére,... Tovább »

A koppányi aga testamentuma

A koppányi aga testamentuma

május 22, 2015 No Comments »

Production Year: [1967]: A török időkben játszódik, a végvári élet ad keretet neki. Babocsai Gáspárt párbajban megöli a koppányi aga. Fia László, akit eddig nem engedtek fegyverek közelébe, bosszúból kihívja... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration