Mese»Plusz

Az égigérő paszuly

Az égigérő paszuly

március 2, 2018 No Comments »

Production Year: [1952]: Abbot és Costello, a nagy komikuspáros ezúttal a Grimm fivérek klasszikus meséjében tűnik fel. Jack bébiszitternek jelentkezik egy különösen élénk kisfiú és testvére mellé, és esti mesének... Tovább »

Gusztáv

Gusztáv

február 18, 2018 No Comments »

Production Year: [1975]: A történet középpontjában a városi ember Gusztáv áll, akivel a leghétköznapibb dolgok történnek. Feleséget keres, féltékeny lesz, legyet hajkurászik, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel, hétköznapi kisemberként él… A... Tovább »

Frakk, a macskák réme 1.

Frakk, a macskák réme 1.

február 18, 2018 No Comments »

Production Year: [1971-1985]: Bálint Ágnes mulatságos meséje egy kutya-macska “barátság” viharos krónikája. A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis házban. Kövérek, lusták és... Tovább »

A rézhegyek királynője

A rézhegyek királynője

február 17, 2018 No Comments »

Production Year: [1976]: Az Ural zordon hegyeinek uralkodója, a Rézhegyek Királynője szemet vet a kőfejtő Sztyepanra. A királynő mindenben segíti a férfit és megmutatja neki az érclelőhelyeket. Az épülő cári... Tovább »

A hercegnő és a kobold

A hercegnő és a kobold

április 22, 2017 No Comments »

Production Year: [1991]: Angelika, a fiatal hercegnő egy délután eltéved az erdőben, magára hagyva Dadusát. Az erdő sötét, ismeretlen részében furcsa, ijesztő teremtmények veszik körül, azonban Kófic, a bányászfiú dalával... Tovább »

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

július 4, 2014 No Comments »

Production Year: [1951]: Magyar népmesét választott alapul Fekete Edit és Macskássy Gyula az első, színes magyar animációhoz. Ez a film műfajtörténetei szempontból is meghatározó volt, mivel az alkotók ekkor ismerték... Tovább »

Lúdas Matyi

Lúdas Matyi

január 13, 2013 No Comments »

Production Year: [1977]: E’ munkátskának ki legyen Szerzője, ha kérded, Nem tudom: a’ bizonyos, hogy az én kezeimbe tsak így jött Név nélkűl; nekem egy Szomszédom hozta az Erdő –... Tovább »

Szaffi

Szaffi

november 17, 2012 No Comments »

Production Year: [1985]: A történet kezdetén éppen Savoyai Jenő császári hadai ostromolják a Magyar Királyság utolsó, török kézen maradt erősségét, Temesvárt (1716). A vár még kitart, de Ahmed basa és... Tovább »

Vuk

Vuk

november 17, 2012 No Comments »

Production Year: [1981]: A történet egy rókacsalád éjszakai jelenetével kezdődik. Vuk, a kis róka, Kag és Íny kicsinyei közül a legkíváncsibb, a legéletrevalóbb. Híres vadász nagyapja után Kag Vuk-nak nevezi... Tovább »

Vili a veréb

Vili a veréb

november 16, 2012 No Comments »

Production Year: [1989]: A budapesti Klauzál téren lakó Paraj Vilmos rossz gyerek. Nem elég, hogy betegséget színlelve otthon marad, amikor matematikadolgozat fenyegeti, de unalmában Cili macskára vadászik vízipisztollyal, sőt nem... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration