VIP Classic

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová

július 12, 2014 No Comments »

Production Year:[1967]: A Boleslavba vezető úton két rabló vár áldozatára, Mikolás és Adam, Kozlik rablóvezér fiai. Rajtaütnek két németen, akik közül az egyiket elfogják, a másik megszökik. A fiatal német... Tovább »

A per

A per

július 12, 2014 No Comments »

Production Year:[1962]: Joseph K. kishivatalnok egy reggel arra ébred, hogy rendőrök hatolnak be szobájába és közlik: eljárás indult ellene. Az önmagát ártatlannak valló gyanúsított semmit nem tud a per kiváltó... Tovább »

Vágyakozás

Vágyakozás

március 8, 2014 No Comments »

[Production Year:1953]: Egy mexikói városkában járvány tör ki. Az első áldozat egy francia turista. Az áldozat felesége a kialakult helyzet miatt nem tud hazautazni, így járvány sújtotta, nyomorúságos mexikói városka... Tovább »

Dávid és Betshabé

Dávid és Betshabé

december 30, 2013 No Comments »

David and Bathsheba [1951]: Dávid király a palota teraszáról meglátja a fürdőző Betshabét. Magához hívatja. Habár Dávidnak mindene megvan – vagyona, hatalma, feleségei, gyermekei – mégis szomjazik valamire: egy olyan... Tovább »

Búcsú a fegyverektől

Búcsú a fegyverektől

január 28, 2013 No Comments »

A cselekmény Olaszországban és Svájcban játszódik az első világháború idején. A regény főhőse Frederic Henry, egy amerikai önkéntes, aki tisztként szolgál az olasz hadseregben, az olasz-osztrák fronton. Frederic jó barátságban... Tovább »

Szűzforrás

Szűzforrás

január 7, 2013 No Comments »

Jungfrukällan [1960]: A Szűzforrás a kora középkori Svédországban játszódik, egy keresztény család lánya Karin a közeli templomba visz gyertyákat. Vele tart Ingeri az állapotos cselédlány, akik titokban a pogány istenség,... Tovább »

Csoda a 34. utcában

Csoda a 34. utcában

december 9, 2012 No Comments »

Miracle On 34th Street 1947: Minden kisgyermek tudja, hogy a karácsonyi szünidő az izgalmas kalandok és a csodálatos meglepetések ideje. A hatéves Susan Walker azonban már azt is tudja, hogy... Tovább »

A nevető ember

A nevető ember

december 4, 2012 No Comments »

The Man Who Laughs 1928: Victor Hugo regényét követve Conrad Veidt látható az eltorzult arcú, vigyorgó férfi szerepében. A romantikus költészet, dráma- és regényirodalom legnagyobb francia klasszikusának hatalmas regénye a... Tovább »

Üvöltő szelek

Üvöltő szelek

december 4, 2012 No Comments »

Wuthering Heights 1939: Vadromantikus történet egy múlt századi angol úrilány és a vele nevelkedett árva cigányfiú tragikus szerelméről, amelyből Hollywood legjobb mesterei készítettek nemcsak gazdag kiállítású és szépen fényképezett, hanem... Tovább »

A vihar kapujában

A vihar kapujában

december 3, 2012 No Comments »

Rashomon 1950: A helyszín a 12. századi, polgárháborúk sújtotta Kiotó. A kerettörténetben a címadó romos kapu alatt várja az eső elálltát egy ember, és két másik, akiket korábban egy szamurájgyilkosság... Tovább »

Isten vele, tanár úr!

Isten vele, tanár úr!

november 29, 2012 No Comments »

Goodbye Mr. Chips 1939: Mr. Chipping 1870-ben egy angol iskola pedagógusi munkáját végzi. A félénk férfi kezdetben a gyerekek vicceinek fő céltáblája. Magába zárkózik, de egy tanártársa magával viszi az... Tovább »

Botrány a cirkuszban

Botrány a cirkuszban

november 29, 2012 No Comments »

(1939) Egy rablás után Jeff Wilson cirkuszának jövője bizonytalanná válik… ennél több sem kell Grouchónak, Chicónak és Harpónak, azonnal az igazgató segítségére sietnek: szembeszállnak az erőművésszel, megpróbálják elcsábítani vagyonos nagynénjét... Tovább »

Viridiana

Viridiana

november 27, 2012 No Comments »

(1961) A fiatal apácanövendék, Viridiana meglátogatja nagybátyját – Don Jaime – vidéki birtokán. Don Jaime évtizedek óta özvegy, felesége a nászéjszakán halt meg. Az idős férfinek megtetszik az unokahúga és... Tovább »

Végzetes rágalom

Végzetes rágalom

november 23, 2012 No Comments »

A gyerekek órája (1961) Két tanárnőt, akik iskoláskoruk óta elválaszthatatlan barátnők, azzal vádolnak meg, hogy szeretők. A pletyka visszafordíthatatlanul szárnyra kap. A kis bentlakásos lányiskola, amelyet együtt vezetnek, pillanatok alatt... Tovább »

Gazdag és különös

Gazdag és különös

november 22, 2012 No Comments »

(1932) A jól szituált házaspár hosszú együttélése kezd unalomba fulladni. Friss közös élményekre van szükségük, hogy megmentsék kapcsolatukat. Elindulnak hát világot látni. A kedves úti élmények helyett azonban veszélyes kalandokban... Tovább »

Tíz kicsi indián

Tíz kicsi indián

november 22, 2012 No Comments »

Mr. Lucky meghívására 20 ismeretlen ember érkezik Afrika egy eldugott falujába, ahol a világtól teljesen elzártan fognak eltölteni néhány napot. Ismeretlen meghívójuk nem jelenik meg a fogadásukra, egy hangüzenet érkezik... Tovább »

Andalúziai kutya

Andalúziai kutya

november 22, 2012 No Comments »

A film is lehet művészet. Ezért éppen olyan összetett módon viszonyulunk hozzá, akárcsak más műalkotásokhoz. Átéljük őket, mint világszerű képződményeket, ugyanakkor meg akarjuk érteni a jelentésüket. A szürrealista filmművészet legjelentősebb... Tovább »

Szebb világ felé

Szebb világ felé

november 22, 2012 No Comments »

The Land Beyond the Sunset 1912: Nehéz mit hozzáfűzni. Bármennyire is kezdetleges technikával készült Edisonék rövidfilmje, a maga egyszerűségével és ártatlanságával együtt, úgy jó, ahogy van… Megjegyzem: Már a mozgókép... Tovább »

A távírászlány

A távírászlány

november 22, 2012 No Comments »

Amikor az öreg távírász megbetegszik, lánya veszi át a távírót ezen a magányos kis állomáson. Egy napon vonat érkezik, mely pénzt s ezzel a banditákat is a pályaudvarra hozza. A... Tovább »

Öldöklő angyal

Öldöklő angyal

november 22, 2012 No Comments »

El ángel exterminador Luis Buñuel spanyol filmrendező 1962-ben bemutatott filmje, a filmtörténet egyik klasszikus alkotása. A spanyol polgárháborút követő hosszú száműzetése után Buñuelt 1960-ban Francisco Franco tábornok, a spanyol diktátor... Tovább »

Sivatagi Simon

Sivatagi Simon

november 22, 2012 No Comments »

Simeont a földkerekség legnagyobb csodájaként tartották számon. Sokak szerint viszont, ez túlzás. A 4. század vége felé született Szíria és Kilikia határán egy jelentéktelen faluban. Úgy látszik, hogy szülei nem... Tovább »

Las Hurdes

Las Hurdes

november 20, 2012 No Comments »

A Föld kenyér nélkül (1933), egy 28 perces szürrealista dokumentumfilm. A rendező, Luis Buñuel nem fukarkodott a nyilvánvaló képtelenségekkel: az állítólag a világ legmélyebb szegénységét bemutató filmet a Spanyolország mélyén... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration