VIP Classic Plus

Mennyei napok

Mennyei napok

február 21, 2015 No Comments »

Production Year:[1978]: Chicago nyomornegyedében találkozik egymással Bill és Abby. A két fiatal egymásba szeret. Elhatározzák, hogy a nyomorúságos élet és a nehéz körülmények elől vidékre mennek, ott próbálnak szerencsét. Az... Tovább »

Lángoló kereszt

Lángoló kereszt

december 1, 2014 No Comments »

The Klansman: Production Year:[1974]: Atoka megye, Alabama: a fülledt amerikai Dél forrongó szíve. A mindaddig felszín alatt izzó faji indulatok robbanásig hevülnek, amikor egy fehér lányt megbecstelenítenek. A Ku-Klux-Klan helyi... Tovább »

Sivatagi paradicsom

Sivatagi paradicsom

október 30, 2014 No Comments »

Production Year:[1982]: David és Sarah egy karavánnal Bagdadból Damaszkuszba utaznak, amikor rájuk támad a fehér rabszolgákkal kereskedő Sakál, aki kiszemeli háremébe a gyönyörű Sarah-t. Minden utast lemészárol, csak Davidnek és... Tovább »

A végállomás gyermekei

A végállomás gyermekei

augusztus 4, 2014 No Comments »

Production Year:[1981]: Egy kamaszlány vallomása a szenvedélyről, a kábítószerről és a kínokról, amelyeket ez a szenvedély okoz. Helyszín: a berlini közlekedési csomópont, a hírhedett Banhof ZOO aluljárója, WC-i, sötét zugai.... Tovább »

Fehér karácsony

Fehér karácsony

december 24, 2013 No Comments »

White Christmas 1954: A Fehér karácsony a klasszikus Irving Berlin slágerek kincsestára, itt van többek között a Count Your Blessings Instead Of Sheep, a Sisters, a Blue Skies és a... Tovább »

Türelmetlenség 2.

Türelmetlenség 2.

július 14, 2013 No Comments »

Intolerance [1916]: D. W. Griffith elszánt harcba indult a filmcenzúra ellen, amiben az Egy nemzet születése etnikai ideológiáját ért számos kritika is közrejátszott. Griffith újabb filmjének terveit, az Amerika hőskora... Tovább »

Türelmetlenség 1.

Türelmetlenség 1.

július 8, 2013 No Comments »

Intolerance [1916]: D. W. Griffith elszánt harcba indult a filmcenzúra ellen, amiben az Egy nemzet születése etnikai ideológiáját ért számos kritika is közrejátszott. Griffith újabb filmjének terveit, az Amerika hőskora... Tovább »

Vétlen Baltazár

Vétlen Baltazár

július 7, 2013 No Comments »

Au hasard Balthazar [1966]: A kemény stílussal, ami gyakran távol tartja a kezdő filmnézőket, Bresson elkerüli a szokásos érzelmi hangulatot, amit egy filmtől el szoktunk várni. Rendezése azáltal válik hatékonnyá,... Tovább »

Máté evangéliuma

Máté evangéliuma

július 6, 2013 No Comments »

Il vangelo secondo Matteo [1964]: Pier Paolo Pasolini filmje a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával. Pasolini egyedi látásmódja, a film rendkívüli líraisága, a... Tovább »

Biciklitolvajok

Biciklitolvajok

április 22, 2013 No Comments »

Ladri di biciclette [1948]: A film a második világháborút követő években, külvárosi munkáskörnyezetben játszódik. Főhőse, Ricci szerencsésen munkához jut: plakátragasztó lehet, ha van hozzá kerékpárja. Feleségével együtt kiváltják a zálogházba... Tovább »

Országúton

Országúton

április 15, 2013 No Comments »

La Strada [1954]: Zampano, a vándorartista 10 000 líráért megvásárolja a naív Gelsominát, hogy kísérje útjain, és segédkezzen fellépéseinél. Köszönetet Gelsomina sohasem kap, Zampano úgy bánik vele, mint valami rabszolganővel.... Tovább »

Meggyónom

Meggyónom

március 25, 2013 No Comments »

I Confess [1953]: Logan atyának egy nap szörnyű bűnt gyón meg gondnoka, Otto Keller: meggyilkolta az ügyvédet, akinél kertészként dolgozott. Logan természetesen az ügyben nyomozó rendőrség kedvéért sem törheti meg... Tovább »

Tiltott játékok

Tiltott játékok

február 24, 2013 No Comments »

Jeux Interdits [1952]: A történet középpontjában az ötéves Paulette áll, aki egy repülőtámadás során elveszíti szüleit. Kíméletlen káosszal indul a film, a rendezőnek jól sikerül megragadnia a tragédiát, amit fel... Tovább »

Anna Karenina

Anna Karenina

február 14, 2013 1 Comment »

Анна Каренина [1948]: Tolsztoj 1873-1877 között írta meg második nagyregényét, a Háború és béke befejezése után. Az Anna Karenina keletkezése előtt történelmi tanulmányokban mélyült el az író, főleg I. Péter... Tovább »

Afrika királynője

Afrika királynője

február 14, 2013 No Comments »

The African Queen [1951]: Tolsztoj Kelet-Afrika németek által megszállt területe, 1914, az első világháború kitörése elején. Rose bátyjával egy kelet-afrikai misszionárius telepen dolgozik az első világháború kitörésekor. A német hadsereg... Tovább »

A hongkongi grófnő

A hongkongi grófnő

február 12, 2013 No Comments »

A Countess from Hong Kong [1967]: Charlie Chaplin utolsó filmje egy pazar romantikus vígjáték, csupa híres Chaplin-féle furfangos fordulattal. Íróként, rendezőként és szerzőként is jegyzi a filmet, amely egy Hong... Tovább »

Casablanca

Casablanca

február 10, 2013 No Comments »

Casablanca [1942]: Minden idők legsikeresebb romantikus filmjének sikere töretlen. Kultuszfilm. Manapság is gyakran látható akár moziban vagy képernyőn is. Rajongói tábora nem csökken annak ellenére sem, hogy filmes pletykák szerint... Tovább »

Örök szolgaság

Örök szolgaság

február 8, 2013 No Comments »

Of Human Bondage [1934]: Philip Carey életszerető, szerelem- és kalandvágyó angol úrifiú, aki méltatlan és gyötrődő szerelmi kapcsolatban vergődik egy írástudatlan pincérnővel, és ez a kapcsolat kis híján egzisztenciálisan is... Tovább »

Mata Hari

Mata Hari

február 8, 2013 No Comments »

Mata Hari [1931]: Mata Hari, a varázslatos keleti táncok gyönyörű mestere az első világháború idején a németeknek kémkedik. Felbecsülhetetlen értékű információkat gyűjt a pompás párizsi mulatókban lazító magas rangú tisztek... Tovább »

Nyugaton a helyzet

Nyugaton a helyzet

február 8, 2013 No Comments »

…változatlan – All Quiet on the Western Front [1930]: A film a német Erich Maria Remarque 1929-ben megjelent azonos című regényéből készült, amely egy német katona szempontjából ad képet az... Tovább »

Pollyanna (1960)

Pollyanna (1960)

január 10, 2013 No Comments »

Pollyanna [1960]: A kis Pollyannának, szeretett édesapja halála után, gazdag, ám megkeseredett nagynénje házába kell költöznie. Pollyanna felrázza az álmos kis falu életét, kiváltképp akkor, amikor kitalálja, hogy a lakók... Tovább »

Fantázia

Fantázia

december 16, 2012 No Comments »

Fantasia 1940: Walt Disney harmadik egész estés meséje a Fantázia volt. Igazi kuriózumnak számított akkoriban. A lényege az volt, hogy a zenét kombinálták össze a látvánnyal. Már 1937-ben felmerült Disney-ben... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration