Sztrogoff Mihály

április 29, 2021 No Comments »

acta_2014_logo2Production Year:[1956]: Feofar tatár kán elfoglalta Kelet-Szibériát és most Irkuck-ot fenyegeti. A cári titkosrendőrség semmiről sem tud. A távíró összeköttetés is megszakad. A cár valahogy figyelmeztetni akarja testvérét és ennek egyetlen egy útja, ha futárt küldenek Szibérián és az ellenőrzött területeken át. Erre egyedül Sztrogoff Mihály kapitány alkalmas. Hogy hitelesebb legyen utazása kísérőnek egy fiatal hölgyet kap maga mellé, mint feleség. Az áruló Ogaref Iván azonban meghiúsíthatja a tervet.


„…a kötelességteljesítés hőse már a szentpétervári téli palota előszobájában áll, Michel Strogoff nemcsak úti kalandjaival nyújtott, hanem erkölcsi bravúrjával is. A megalkuvásban elmerült emberek még sokkal odaadóbban tudják élvezni a minden poklokon keresztültörő hűség ábrándját. A valószínűség nyert azzal, hogy a hős a még töretlen hierarchia országának fia, a főpap-fejedelem gárdistája. A kezdet kezdetén álló Verne-kutatás még nem derítette ki, hogy előbb a hősi eszmény gyúlt-e ki költőnk lelkében, azután keresett annak megfelelő környezetet az Atyuska birodalmában; vagy — ami talán valószínűbb — a francia-barát III. Sándor cár népszerűsége terelte figyelmét Oroszországra, s ekkor alkalmas ürügyet kellett találnia egy kalandos szibériai utazáshoz. Miért utazzék valaki Szibériába, ha nem száműzött? Mert száműzöttekről sokat beszélni nem lett volna barátságos cselekedet… így született meg az elvágott telegráfvezeték s a lázadókkal mérkőző rettenthetetlen futár története.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration