A Kölyök

december 14, 2012 No Comments »

film-archives-logoProduction Year: 1921: Egy fiatal anya újszülött gyermekével a karjában, kétségébeesetten és magányosan sétál a parkban. Végső elkeseredésében egy gazdag család autójában hagyja gyermekét. Az autó azonban tolvajok kezére kerül, akik egy szegénynegyedben kirakják a csecsemőt. Egy csavargó (Charlie Chaplin) talál rá, és, bár nem önszántából, de hazaviszi. Öt évvel később a kisfiú (Jackie Coogan) és a csavargó elválaszthatatlan társak és barátok. Együtt menekülnek a rendőrök elől. Közösen dolgoznak, a kisfiú kitöri az ablakokat, melyeket a csavargó utána rendbehoz. Azonban megjelenik az édesanya, és felforgatja az életüket.

A kisfiút intézetbe akarják küldeni, majd később az édesanyja is vissza akarja kapni. A csavargó és a kölyök pedig elszántan küzd azért, hogy együtt maradhassanak… A Kölyök örökérvényű film, szól a szeretetről, összetartásról, a szegények és a gazdagok közti különbségekről. Műfaja pedig a Chaplin-filmekre jellemző komédia és melodráma keveredése. S még valami, amiről kevesen tudnak: Chaplin első gyermekének rendkívül korai halála után készítette el az “A Kölyök” című filmet, mintegy mozivászonra álmodva saját apai érzéseit, fájdalmát.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration