Mrs. Chaplin

május 28, 2014 No Comments »

chaplinoona[Portré]: Chaplin épp hősnőt keresett új, készülő filmjéhez, amikor a bájos Oona O’Neill betoppant a stúdióba, és ezzel együtt az életébe is. Az ötvenes éveiben járó színész-rendező színészmesterség-magánórákat adott az ifjú tehetségnek, amikor pedig a tanár-diák viszony szerelemmé változott, Chaplin mindent elkövetett, hogy újabb hódítása ne kerüljön címlapokra. Oona azonban megnyugtatta a férfit: ha komoly tervei vannak a kapcsolatukkal, ő nem szégyell a reflektorfénybe állni kéz a kézben. Bár a frigynek senki sem jósolt nagy jövőt, Charlie az igazi “Mrs. Chaplin”-t negyedik feleségében találta meg. Ő volt az, aki kitartott mellette, amikor politikai botrányok hőseként emlegették, és akkor is, amikor kommunista szimpatizánsként nem kívánatos személynek nyilvánították őt az Egyesült Államokban.

A család majd’ egy éven át élt szállodákban, reménykedve abban, hogy visszengedik őket Amerikába, ám miután Oona negyedik gyermekükkel volt várandós elhatározták: Svájcban telepednek le. Az asszony vállalva a lebukás kockázatát megmentette a családi vagyont: az Államokba utazott, és szőrmebundájának bélésébe varrva csempészte át a bankókat Svájcba. Chaplin 1972-ig – amikor is átvehette jól megérdemelt Oscar-díját – vissza sem tért az USA-ba. A párnak nyolc közös gyermeke született. Oona akkor is szakadatlanul gondoskodott férjéről, amikor az idős korára lebetegedett, miután pedig 1977 karácsonyán Chaplin örökre elhagyta ezt a világot, az özvegy soha többé nem találta a helyét a világban.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration