Bergman és Rossellini

május 28, 2014 No Comments »

rossellini_bergman[Portré]: „Barátként érkezem” – ezt a táviratot küldte Roberto Rossellini Ingrid Bergmannak. Pár nappal később az olasz rendező meg is érkezett a színésznő és férje hollywoodi házába, de barátságról szó sem volt. Szerelmes lett a gyönyörű színésznőbe, és ő is belé. Ez a szerelem lett Ingrid Bergman életének legmeghatározóbb, legfelforgatóbb története. Pedig milyen szabályosan indult minden! Ingrid Bergman fiatal, kezdő színésznőként beleszeretett a nála pár évvel idősebb, szép jövő előtt álló ifjú orvosba, Petter Lindströmbe. Nem töprengett azon, hogy a házasság és a gyerekvállalás visszaveti-e a karrierjét, ő ennél sokkal egészségesebb lélek volt. 1937-ben, alig huszonegy évesen oltár elé állt, majd megszülte kislányát, Piát. Mindez még hazájában, Svédországban történt.

Ám nem sokkal később magára hagyta kis családját pár hónapra, amikor Hollywoodba hívták, hogy leforgassa az Intermezzo című film amerikai változatát – Leslie Howarddal. Túl magas, túl sűrű a szemöldöke, túl kuszák a fogai, a neve meg kimondhatatlan… Erre jutottak a filmipar sztárfaragói, miután szemügyre vették a jövevényt. Azonnal munkához is láttak volna, ám ez a hamvas és pirulásra is képes svéd teremtés azt mondta: nem. Vagy így kellek, vagy sehogy. A meghökkent szakemberek akkor arra jutottak, legyen. Ingrid Bergman lesz a természetes sztár. És az lett.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration