Trainspotting

április 14, 2015 No Comments »

cult20Production Year:[1996]: A film egy csapat skót heroinfüggő életét követi nyomon az 1980-as évek végén, Edinburgh-ban. Az eredeti regény szerzője, Irvine Welsh is felbukkan a filmben egy drogdíler, Mikey Forrester szerepében. A film semmi utalást nem tartalmaz a train spotting elnevezésű sportra, akik imádják a vonatokat, sokat utaznak vonaton és fényképezik őket. A cím egy utalás a regény egyik epizódjára, amelyben Renton és Begbie találkozik egy öreg részeges emberrel – akiről kiderül, hogy Begbie apja – a már nem működő Leith Central vasútállomáson, amit vécéként használnak és az öreg megkérdi tőlük, hogy a train spotting sport űzői-e. A film a drogfüggőségen túl bemutatja a városi szegénységet is a “kulturálisan gazdag” Edinburgh-ban.

A történet Edinburgh-ban kezdődik Mark Renton narrátorszövegével, aki épp barátaival, Spuddal és Betegfiúval futva menekül a Princess Streeten a biztonsági őrök elől. Renton nyíltan kijelenti, hogy az élet helyett – amiben az embernek családja, pénzügyi stabilitása és vagyontárgyai vannak – ő a heroint választotta. Ezután ismerjük meg Renton futballrajongó barátait, a szélhámos és James Bond-mániás Betegfiút, a sportoló Tommyt, az érzékeny és jó szándékú Spudot és az erőszakos, szociopata Begbiet. Renton, Spud és Betegfiú heroinfüggők, amiért rengeteg kritikát kapnak Tommytól és Begbietől. Tommy és Begbie nem élnek drogokkal, de láncdohányosok és sokszor felöntenek a garatra. A heroinisták minden idejüket egy barát és egyben drogdíler lakásában töltik, ahol mindig belövik magukat.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration