A szakasz

december 24, 2016 No Comments »

cult20Production Year:[1986]: Oliver Stone (aki maga is harcolt Vietnamban) részben saját élményeiből írta meg a háborúba önként jelentkező naiv és lelkes fiatal, Chris Taylor történetét és pokoljárását. Taylor az egyetemet hagyta ott, hogy Vietnamba menjen harcolni egy olyan ügyért, amelyről azt hitte, hazáját és Vietnam felszabadítását szolgálja. A repülőről leszállva azonban máris egy másik világban találja magát. Ott, ahol nem lelkes amerikaiak indulnak harcba a hazáért, hanem ahol elgyötört, megfáradt, fásult és kiábrándult, italba, drogokba és értelmetlen erőszakba menekült férfiak számolják a napokat, amelyek elválasztják őket a biztonságos hazaúttól.

Chris szakaszát két sokat tapasztalt katona vezeti. Barnes őrmester, akinek sebhelyek szántotta arca híven tükrözi lelke romlottságát és Elias őrmester, a nyugalom, a morál és a tisztesség élő szobra, aki másokkal ellentétben még mindig az első sorban harcol, segíti embereit és példát mutat nekik – annak ellenére, hogy ő maga már régóta nem hisz a háborúban és a homályos célokban. A háborúban elkövetett bűnök és az erőszak áll a történet középpontjában, ebből adódik a két őrmester közötti konfliktus. Chris számára életre szóló tanulság a háború, úgy érzi, hogy nem is az ellenséggel harcolnak, hanem saját magukkal.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration