Fekete tulipán

január 22, 2017 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1964]: A kultikus Fekete Tulipán a francia forradalmat megelőző napokban játszódik. A nép forrong, a nemesek nyaka körül szorul a hurok, mert egy ismeretlen hős, a Fekete Tulipán, afféle korabeli Robin Hoodként szedi áldozatait. Amikor megsérül, meghívja öccsét, hogy helyettesítse külvilágnak szánt énjét, a cinikus és élvhajhász grófot. Julien lelkesen vállalja a feladatot, mert azt hiszi, bátyja osztozik a szabadságról alkotott nézeteiben, de hamar csalódnia kell. A Fekete Tulipán esetében a közismert legendát az alkotók alaposan megtámogatták történelmi tényekkel, így a film végére többek közt azt is hihetjük, nem kevesebbet köszönhet a francia nép a sármos Saint-Preux grófnak és álarcos alteregójának, mint a szabadságot.

A történetben minden együtt van, amit a zsáner egy kalandfilmtől megkövetel: szerepcseréből fakadó félreértések, romantika, humor, rengeteg kardvívás és a főszerepben Alain Delon, akinél többet női néző nem is kívánhat. Delon filmográfiájában a Fekete Tulipán fontos helyet foglal el, ugyanis ez volt az első olyan film, amely már egyértelműen szexszimbólumként kezelte a nőügyei folytán híressé vált színészt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration